Summer Academy – Basisopleiding: Better Minds Coach

Inschrijven
DataProgrammaToelatingsvoorwaardenTrainersOntwikkelingPrijs en subsidies

In onze snelveranderende wereld zijn levenslang leren en zelfontplooiing niet langer een overbodige luxe. Coachen als leerinstrument wint dan ook in toenemende mate terrein: het is een wetenschappelijk onderbouwde en beproefde manier om mensen op interactieve wijze te begeleiden naar meer zelfbewustzijn en groei.

Deze opleiding is een onderdeel van onze Summer Academy en vindt plaats in juli & augustus. Het is een combinatie van online & offline leren. Er zal content doorgestuurd worden die via zelfstudie beheerst dient te worden. Nadien volgen er 4 dagen fysieke opleiding waarbij we aan de slag gaan en 100% oefenen. 

Deze basisopleiding richt zich naar professionals die het coachen willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Je kiest voor een coachopleiding bij Better Minds Academy als je:

  • Jouw coachvaardigheden verder wil verdiepen.
  • Van veel interactie en oefeningen houdt (70% praktijk – 30% theorie).
  • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je op maat kan inzetten.
  • Graag in kleine groepen werkt: maximum 12 deelnemers.
  • Op zoek bent naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met insteek uit de positieve psychologie.
  • Groei belangrijk vindt, en van het voordeel wil genieten om van twee ervaren coaches feedback te krijgen.

Programma

Het programma behandelt de basiscompetenties van een professioneel coach, waaronder:

+ Effectief communiceren vanuit een evenwichtige relatie

+ Zelfreflectie; je eigen attitude leren kennen en bijsturen

+ Richting geven aan het coachproces

+ Analyseren van de coachvraag

+ Opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan

+ Inzetten van hulpbronnen

+ Vertrekken vanuit (ethische) gedragscodes

De bouwstenen voor deze basiscompetenties worden trapsgewijs aangereikt en ingeoefend.

Na deze Better Minds Basis-coachopleiding ben je in staat om je verder te specialiseren als Veerkrachtcoach, Kinder- en jongerencoach, Loopbaancoach of Organisatiecoach. Je bouwt als het ware verder aan een gedegen loopbaan als Professioneel Coach. Daarnaast bieden wij onze alumni inspirerende navormingen en intervisiemomenten aan.

Ontdek onze opleiding hier

Hoe?

We reiken jullie online het studiemateriaal aan, zodat jullie zelf al aan de slag kunnen gaan met de theoretische invalshoeken van onze opleiding. Het materiaal zal via Dropbox beschikbaar worden gesteld en bestaat uit ingesproken powerpoints, syllabus en filmpjes.

Hierdoor wordt enerzijds de theoretische inhoud gegeven via zelfstudiemateriaal en trainen we anderzijds 4 dagen in levende lijve waar we de theorie verankeren en vooral héél veel met elkaar aan de slag gaan met coachmethodieken en oefeningen. We willen immers maximale interactie en oefenmogelijkheden blijven garanderen. Eind augustus ronden we af en bewijzen jullie dan de behaalde competenties.

De opleiding volgt heldere doelstellingen en is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum. Ze is opgebouwd vanuit een duidelijk methodisch kader en wil een sterk ervaringsgerichte training zijn, waarin je vanaf dag 1 je coachvaardigheden oefent in een kleine groep en met reële vragen. De kracht van het groepsproces en het collegiaal leren zijn van onschatbare waarde voor een professionele ontwikkeling waarin menselijk kapitaal centraal staat. We geloven dus niet in klaslokalen volgepakt met deelnemers, maar kiezen bewust voor kleine groepen waarin veiligheid en vertrouwen centraal staan.

Tijdens de meeste lesdagen zijn er 2 trainers aanwezig voor persoonlijke begeleiding: net die extra touch die deze opleiding uniek maakt.

Voor wie is deze opleiding?

+Voel jij je geroepen om mensen in hun kracht te zetten? Droom je ervan hen uit hun comfortzone te halen en hen te stimuleren tot groei?+Wil je als zelfstandig coach aan de slag? Of vervul je een coachende rol binnen de organisatie waar je voor werkt? (bv. als leidinggevende/HR professional/preventieadviseur/vertrouwenspersoon/trainer)
+Ben je op zoek naar een vorming die sterk evidence based en tegelijk hands on is?

Dan is deze basisopleiding iets voor jou!

Toelatingsvoorwaarden?

+ Je hebt een bachelor- of masterdiploma of een gelijkgesteld cognitief niveau

+ Je hebt minimaal 3 jaar algemene werkervaring

+ Je hebt voldoende mogelijkheden en tijd om de geleerde competenties in een reële context te oefenen.

+ Je onderbouwt je ervaring en motivatie in een intakegesprek met de lesgevers. Dit intakegsprek dient om het beginniveau van de deelnemers in te schatten en zo een evenwichtige groepssamenstelling te garanderen.

Expert trainers (Antwerpen & Hasselt)

Els Schepens en Johnny Weustenraed zijn de vaste trainers van dienst voor alle coachopleidingen in Antwerpen & Hasselt.

Els Schepens is psychotherapeut en organisatiecoach. Ze doceerde aan de TC-University in Rotterdam in de professionele coachopleiding. Aan de University Colleges Leuven- Limburg (UCLL) coacht ze leidinggevenden rond weerbaarheid bij stress en werkdruk. Els blikt terug op een jarenlange ervaring in het opleiden en trainen van mensen in diverse organisaties. De rode draad doorheen Els’ activiteiten is haar passie voor groei van mensen. Ze geeft hen graag alle ruimte om te excelleren.

Johnny Weustenraed is integratieve psychotherapeut en professionele coach. Doorheen zijn loopbaan binnen de zorgsector raakte hij geboeid door menselijke gedragingen. In zijn praktijk en binnen diverse organisaties ondersteunt hij mensen met stress en burn-outklachten.  Tevens traint hij leidinggevenden en groepen in het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden, dit  zowel in profit  als non-profit organisaties. Daarnaast is hij ook docent aan de University Colleges Leuven-Limburg.

Jouw ontwikkeling is onze zorg

Jouw professionele vorming vindt plaats op verschillende niveau’s.

Lesdagen

Het programma omvat 6 lesdagen, telkens van 9.30 tot 16.30 uur. Elke lesdag brengt huiswerk en de nodige zelfstudie met zich mee.

Opdrachten & evaluatie

Naast de lesdagen en leergroepen verwachten we dat je zelfstandig gaat oefenen. De praktijkopdrachten bestaan uit het voeren van een coachgesprek met een cliënt in een fictieve context (oefensituatie met bv. je partner, een vriend, een kennis). Je maakt een reflectieverslag, waarin je reflecteert over je eigen handelen.

Daarnaast voer je een persoonlijk gesprek met jouw mentor. Samen ga je bepalen waar je staat in je ontwikkeling en waar je nog sturing kan gebruiken. Leidraad voor het gesprek zijn je logboek (zie onder), onze observaties tijdens de trainingsdagen, video-opnames van een coachgesprek en jouw reflectieverslag hierover. De eindevaluatie gebeurt aan de hand de vooropgestelde basiscompetenties.

Logboek, POP en portfolio

Tijdens de opleiding houd je een persoonlijk logboek bij. Je stippelt je ontwikkeling uit via een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP). Alle informatie bundel je in een portfolio.

Leergroepen

Naast de reguliere lesdagen verwachten we van deelnemers dat ze zich onderling organiseren in leerbijeenkomsten. Tijdens die bijeenkomsten reflecteer je samen met anderen op het leerproces en op jouw functioneren als coach. Je deelt ervaringen, oefent je competenties, observeert en geeft feedback. Op die manier verdiep en consolideer je je ontwikkeling.

Certificering 

Deze basisopleiding is een soliede basis om je naderhand verder te specialiseren en certificeren als professioneel coach.

Verdieping

Na deze Better Minds Basis-coachopleiding ben je in staat om je verder te specialiseren als Veerkrachtcoach, Kinder- en jongerencoach, Loopbaancoach of Organisatiecoach. Je bouwt als het ware verder aan een gedegen loopbaan als Professioneel Coach.

Daarnaast bieden wij onze alumni inspirerende navormingen en intervisiemomenten aan.

Prijs & Subsidiemogelijkheden

De prijs voor deze 4-daagse zomeropleiding bedraagt €2.600. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Gedeelde betaling is mogelijk in schijven. Contacteer ons om hierover af te stemmen.

Dit bedrag is inclusief alle online documentatie en & 4 dagen fysieke opleiding met catering.

Combineer je deze specialisatieopleiding met onze andere coachopleidingen? Dan ontvang je 10% korting op het tarief van de specialisatie (geldig op Basisopleiding, Loopbaan Coachopleiding, Veerkracht Coachopleiding & Kinder- en Jongeren Veerkrachtcoachopleiding)

 

Data

Onze opleidingen vinden steeds plaats op prachtige, inspirerende plekken. We geloven er sterk in dat die artistieke plekken
jou een creatieve mindset zullen geven. Bovendien zijn ze ook goed bereikbaar van de snelweg,
bereikbaar met het openbaar vervoer + parking voor de deur.

Wijnegem (Antwerpen)

  • 6 & 7 juli
  • 24 & 25 augustus

Lesdagen vinden telkens plaats van 9.30 tot 16.30 uur.

De Kanaal site van Axel Vervoordt.
Adres: Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem.

Schrijf je hier in


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsacademy.com
03 297 32 23