Masterclass: Systemisch coachen verdiepingstweedaagse

Inschrijven
DataProgrammaTrainer

Systemisch coachen is de kunde om samen, met een individu of een team een nieuwe kijk op situaties te krijgen en complexe patronen weer in beweging te brengen. Het is de kunst om je als coach te verbinden met de systemen waar je coachee deel van uitmaakt, en te verkennen waar de schoen wringt. Je kan immers niet tegen een systeem inwerken, je kan alleen met de golven mee nieuwe impulsen doen ingang vinden. 

De systemische benadering heeft op therapeutisch vlak een belangrijke plaats ingenomen, het bedrijfsleven en andere levensdomeinen volgen snel.

Je kiest voor een masterclass bij Better Minds Academy als je:

  • Jouw (coach)vaardigheden verder wil verdiepen.
  • Houdt van veel interactie en oefening (70% praktijk – 30% theorie).
  • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je op maat kan inzetten.
  • Van een kleine groep houdt: maximum 12 deelnemers.
  • Op zoek bent naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met insteek uit de positieve psychologie.
  • Groei belangrijk vindt, en van het voordeel wil genieten om van ervaren coaches feedback te krijgen.

Programma

Naar aanleiding van het succes van onze eerste tweedaagse Systemisch coachen willen we een deep dive nemen in de kunde om samen met een individu of een team  complexe patronen weer in beweging te brengen. In de eerste masterclass zoomden we vooral in op de kunst om je als coach te verbinden met de systemen waar je coachee deel van uit maakt en op je innerlijke navigatie als  hefboom tot verandering. In deze verdieping willen we vooral inzetten op nog meer systemische werkvormen met als thema wijze keuzes maken.

Naast een opfrissing van enkele systemische uitgangspunten zoomen we in op persoonlijk leiderschap en het benutten van ons eigen verhaal als bron. Vervolgens zoomen we in op de kunde om dualiteiten om te buigen naar polariteiten als tekens en wegwijzers. We leren vertrouwen op het niet-weten en omarmen liminaliteit.  We hanteren specifieke interventietools zoals het integreren van  rituelen, open-  en structuuropstellingen en vraagmethodiek voor systemische intervisie.

Voor wie is deze opleiding?

Deze tweedaagse is bedoeld voor mensen die beroepsmatig te maken hebben met het functioneren van systemen in families en organisaties (o.a. managers, organisatieadviseurs, coaches, therapeuten…). Je hebt reeds een eerste masterclass of opleiding rond systemisch coachen gevolgd, bij ons of elders.

Na deze tweedaagse ben je in staat om zowel groepen als individuen te begeleiden vanuit een systemische benadering en reflectie op eigen ervaringen. Je leert kijken en interventies  met systemische ogen.

Bekijk hier het overzicht van onze masterclasses

Expert trainer

Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen.

De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

Prijs 

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €650. Gedeelde betaling is mogelijk in schijven. Contacteer ons om hierover af te stemmen.
We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Minimum aantal deelnemers = 6.

Data

Onze opleidingen vinden steeds plaats op prachtige, inspirerende plekken. We geloven er sterk in dat die artistieke plekken
jou een creatieve mindset zullen geven. Bovendien zijn ze ook goed bereikbaar van de snelweg, makkelijk bereikbaar
met het openbaar vervoer + parking voor de deur.

Wijnegem (Antwerpen)

  • 16 & 17 november, van 9u30 – 16u30 

De Kanaal site van Axel Vervoordt.
Adres: Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem.

Schrijf je hier in


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsacademy.com
03 297 32 23