MASTERCLASS: SYSTEMISCH COACHEN (TWEEDAAGSE)

Inschrijven
DataProgrammaTrainer

Systemisch coachen is de kunde om samen met een individu of een team een nieuwe kijk op situaties te krijgen en complexe patronen weer in beweging te brengen. Het is de kunst om je als coach te verbinden met de systemen waar je coachee deel van uitmaakt, en te verkennen waar de schoen wringt. Je kan immers niet tegen een systeem inwerken, je kan alleen met de golven mee nieuwe impulsen doen ingang vinden.

Je kiest voor een masterclass bij Better Minds Academy als je:

  • Jouw (coach)vaardigheden verder wil verdiepen.
  • Houdt van veel interactie en oefening (70% praktijk – 30% theorie).
  • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je op maat kan inzetten.
  • Van een kleine groep houdt: maximum 12 deelnemers.
  • Op zoek bent naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met insteek uit de positieve psychologie.
  • Groei belangrijk vindt, en van het voordeel wil genieten om van ervaren coaches feedback te krijgen.

Programma

Het doel van systemisch coachen is om de verborgen dynamieken en daarmee de verstoorde verhoudingen binnen systemen als een familie of een organisatie zichtbaar te maken. Iedereen heeft zijn plek in een systeem. Of het hier nu gaat om een familiesysteem, schoolsysteem, sportteam of een organisatiesysteem, het zijn allemaal systemen met hun eigen kenmerken. Aan de basis zijn er 3 uitgangspunten:

  1. Het leren herkennen, erkennen en accepteren van je eigen plek en de positie die anderen in het systeem innemen, geven rust en ruimte voor jezelf en je omgeving. Een systeem is meer dan de optelsom van alle individuen die er deel van uitmaken. Informatie die anders niet toegankelijk is, kan door middel van systemisch coachen verbluffende inzichten geven, die ook op lange termijn effect hebben.
  2. De systemische benadering heeft op therapeutisch vlak een belangrijke plaats ingenomen, het bedrijfsleven en andere levensdomeinen volgden snel. Deze methodiek geeft tegelijkertijd een verfrissende kijk op onze kwaliteiten en competenties.
  3. De vragen die behartigd worden kunnen erg variërend zijn, zoals vragen over gezinssituaties (huidig gezin of gezin van herkomst), over rollen die we vervullen in verschillende levensdomeinen, over deelname in netwerken, over dilemma’s, over loopbaan, …

Voor wie is deze opleiding?

Deze tweedaagse is bedoeld voor mensen die beroepsmatig te maken hebben met het functioneren van systemen in families en organisaties (o.a. managers, organisatieadviseurs, coaches, therapeuten…). Na deze tweedaagse ben je in staat om zowel groepen als individuen te begeleiden vanuit een systemische benadering en reflectie op eigen ervaringen. Je leert kijken met systemische ogen en  reeds kleine interventies te doen.

Bekijk hier het overzicht van onze masterclasses

Expert trainer

Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen.

De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

Prijs 

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €650. Gedeelde betaling is mogelijk in schijven. Contacteer ons om hierover af te stemmen.
We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Minimum aantal deelnemers = 6.

Data

Onze opleidingen vinden steeds plaats op prachtige, inspirerende plekken. We geloven er sterk in dat die artistieke plekken
jou een creatieve mindset zullen geven. Bovendien zijn ze ook goed bereikbaar van de snelweg, makkelijk bereikbaar
met het openbaar vervoer + parking voor de deur.

Wijnegem (Antwerpen)

  • 4 & 5 mei, 9u30 – 16u30 – VOLZET

De Kanaal site van Axel Vervoordt.
Adres: Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem.

Schrijf je hier in


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsacademy.com
03 297 32 23