MASTERCLASS: SYSTEMISCH COACHEN

Inschrijven
DataProgrammaTrainer

Systemisch coachen is de kunde om samen met een individu of een team een nieuwe kijk op situaties te krijgen. En complexe patronen weer in beweging te brengen. Als coach wil je je verbinden met de systemen waar je coachee deel van uitmaakt. Om zo te verkennen waar de schoen wringt. Je kan immers niet tegen een systeem inwerken. Wel met de golven mee nieuwe impulsen ingang doen vinden.

Je kiest voor een masterclass bij Better Minds Academy als je:

  • Jouw (coach)vaardigheden verder wil verdiepen.
  • Houdt van veel interactie en oefening (70% praktijk – 30% theorie).
  • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je op maat kan inzetten.
  • Van een kleine groep houdt: maximum 12 deelnemers.
  • Op zoek bent naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met insteek uit de positieve psychologie.
  • Groei belangrijk vindt en van experten wil leren.

Programma

Het doel van systemisch coachen is om verborgen dynamieken zichtbaar maken. En verstoorde verhoudingen binnen systemen zoals een familie of een organisatie bloot te leggen. Iedereen heeft zijn plek in een systeem. Of het nu gaat om een familiesysteem, schoolsysteem, sportteam of een organisatiesysteem. Het zijn allemaal systemen met hun eigen kenmerken en dynamieken. Aan de basis zijn er 3 uitgangspunten:

  1. Het leren herkennen, erkennen en accepteren van je eigen plek en de positie die anderen in het systeem innemen, geven rust en ruimte voor jezelf en je omgeving. Een systeem is meer dan de optelsom van alle individuen die er deel van uitmaken. Informatie die anders niet toegankelijk is, kan door middel van systemisch coachen verbluffende inzichten geven. Die ook op lange termijn effect hebben.
  2. De systemische benadering heeft op therapeutisch vlak een belangrijke plaats ingenomen. Het bedrijfsleven en andere levensdomeinen volgden snel. Deze methodiek geeft tegelijkertijd een verfrissende kijk op onze kwaliteiten en competenties.
  3. De vragen die aan bod komen, kunnen erg variëren. Zoals vragen over gezinssituaties (huidig gezin of gezin van herkomst), rollen die we vervullen in verschillende levensdomeinen, deelname in netwerken, dilemma’s, loopbaan, …

Voor wie is deze opleiding?

Deze masterclass is bedoeld voor mensen die beroepsmatig te maken hebben met het functioneren van systemen in families en organisaties (o.a. organisatieadviseurs, coaches, therapeuten…). Na deze opleiding ben je in staat om zowel groepen als individuen te begeleiden vanuit een systemische benadering en reflectie op eigen ervaringen. Je leert kijken met systemische ogen en kleine interventies doen.

Bekijk hier het overzicht van onze masterclasses

Expert trainer

Els Schepens is een ervaren consultant, trainer, therapeut en coach, met een specifieke focus op veerkracht en relaties in organisaties. Zij faciliteert en coacht mensen in verandertrajecten in verscheiden organisaties en contexten. Voor Better Minds at Work staat ze in voor specifieke coachopleidingen en workshops. Bovendien coacht ze aan de University Colleges Leuven-Limburg (UCLL) leidinggevenden en medewerkers rond weerbaarheid voor stress en werkdruk. Voor het expertisecentrum familiebedrijven van VKW-Limburg coacht ze familiebedrijven in vaak emotionele en complexe processen.

De rode draad doorheen Els’ activiteiten is passie voor groei van mensen. Haar manier van werken is gegroeid vanuit diverse disciplines: systeempsychotherapie, NLP, (organisatie)opstellingen, body-mind-coaching, verbindende communicatie, positieve psychologie. Deze ervaringen verder uitdragen is haar grootste drijfveer.

Prijs 

Jouw investering voor de masterclass bedraagt €450. Betaling in schijven is mogelijk. Contacteer ons om hierover af te stemmen.

Data

Onze opleidingen vinden steeds plaats op prachtige, inspirerende plekken. We geloven er sterk in dat die artistieke plekken
jou een creatieve mindset zullen geven. Bovendien zijn ze ook goed bereikbaar van de snelweg, makkelijk bereikbaar
met het openbaar vervoer + parking voor de deur.

Wijnegem (Antwerpen)

  • 25 oktober, 9u30 – 16u30

De Kanaal site van Axel Vervoordt.
Adres: Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem.

Schrijf je hier in


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsacademy.com
03 297 32 23