MASTERCLASS: SLAAPPROBLEMEN BIJ STRESS EN BURN-OUT

Inschrijven
DataProgrammaTrainer

Open je ogen voor slaapproblemen

Slaapproblemen zijn één van de belangrijkste signalen van chronische stress, een naderende burn-out of verminderd mentaal welzijn.

Het correct identificeren en aanpakken van slaapproblemen zijn cruciale vaardigheden voor een (veerkracht)coach. We merken echter dat er achter typische symptomen van slapeloosheid vaak ook andere slaapstoornissen kunnen schuilen. Als we die niet herkennen, zal ook de behandeling niet goed aanslaan.

Tijdens deze opleiding dompelen we je onder in de basisfysiologie van de slaap. Zodat je de interne biologische motor beter begrijpt en symptomen hieraan kan koppelen.

Ga aan de slag met slapeloosheid en circadiaanse ritmestoornissen.
Krijg inzicht in:
– de belangrijkste slaapstoornissen
– wanneer je best doorverwijst
– welke instrumenten je gebruikt om slaapklachten in kaart te brengen
– laagdrempelige cognitieve en gedragsmatige interventies.

De theorie koppelen we onmiddellijk aan casuïstiek. Zo oefen je onmiddellijk je klinische vaardigheden. Want onderzoek toont aan dat de correcte aanpak van slaapklachten het herstel bij burn-out of chronische stress significant beïnvloedt.

Je kiest voor een masterclass bij Better Minds Academy als je:

  • Je professionele vaardigheden wil verdiepen.
  • Houdt van veel interactie en oefening (70% praktijk – 30% theorie).
  • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je op maat inzet
  • Van een kleine groep houdt: maximum 15 deelnemers.
  • Op zoek bent naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten, in combinatie met het business perspectief.
  • Groei belangrijk vindt. En wil leren van experts in het vakgebied.

Voor wie is deze opleiding?

Better Minds Academy biedt verdiepende trainingen aan voor coaches, leidinggevenden en HR professionals. Daarin we aan de slag gaan met allerlei modellen, methodieken en inzichten die je kennis en skills upgraden. Onze masterclasses en workshops worden steeds door experten en senior professionals gegeven. Tegelijkertijd brengen deelnemers ook hun eigen expertise in. Zo komen we tot collegiaal leren, kennis en kunde.

Til je talenten en skills naar een hoger niveau. 

Bekijk hier het overzicht van onze masterclasses

Expert trainer

Aisha Cortoos is licentiaat in de psychologie (2004) met een doctoraat in de Biologische Psychologie (2009) en een postgraduaat in de systemische Psychotherapie (2013). Ze werkte jarenlang als slaappsycholoog in de slaapeenheid van het UZ Brussel. Samen met haar collega’s en de Belgian Association for Sleep Research and Sleep Medicine (BASS) zette ze de behandeling van slapeloosheid in België op de kaart.

Als postdoctoraal onderzoeker werkte Aisha samen met de Koninklijke Militaire School (KMS) op projecten rond slaap, vermoeidheid en prestatie. Ze is vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de VUB (Human Physiology and Sports Physiotherapy Research Group – MFYS), aan de KMS (Vital Signs and Performance – VIPER). Ze geeft ook les voor opleidingen van de BASS. Daarnaast is Aisha auteur van verschillende internationale en nationale publicaties in tijdschriften en naslagwerken. Ze geeft lezingen en workshops in bedrijven en (zorg)organisaties. Aisha begeleidt ook zelf cliënten met slaapproblemen, stressklachten, aanslepende vermoeidheid en burnout.

Prijs 

De prijs voor deze workshop bedraagt €450. Dit bedrag is inclusief alle documentatie + catering, exclusief 21% BTW.

Datum

Onze opleidingen vinden steeds plaats op prachtige, inspirerende plekken. We geloven er sterk in dat die artistieke plekken
jou een creatieve mindset zullen geven. Bovendien zijn ze ook goed bereikbaar van de snelweg + parking voor de deur.

Wijnegem (Antwerpen)

  • 3 december 2024
  • 9.30-16.30 u

Kanaalsite Axel Vervoordt

Stokerijstraat 17
2110 Wijnegem

Schrijf je hier in


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsacademy.com
03 297 32 23