Masterclass: Je automatische piloot

Doorbreek vastgeroeste patronen bij jezelf en je medewerkers

Inschrijven

Wie neemt de vlucht vooruit?

 • HR managers en officers
 • Leidinggevenden
 • Ondernemers
 • Iedereen die z’n eigen professionele koers wil bepalen

Jouw vluchtschema

 • Maandag 25 september 2023
 • Start om 9u30, einde rond 18u
 • Locatie: CC De Factorij, Zaventem

Wat neem je mee naar huis?

Etappe 1 (Prof. Dr. Elke Geraerts)

 • Leer hoe je je medewerkers empowert om nieuwe omstandigheden te omarmen
 • Inspireer anderen om te durven veranderen
 • Stimuleer positief denken, veerkracht en zelfzorg

Etappe 2 (Prof. Dr. Erik Franck)

 • Krijg dieper inzicht in je eigen drijfveren en voorkeurgedrag
 • Overwin je angsten en weerstanden
 • Herken en doorbreek jouw rollenpatronen

Etappe 3 (Johan Terryn)

 • Laat je raken in je hoofd en je hart
 • Vermijd spijt en schuldgevoel

Etappe 4 (Dr. Elke Smeets)

 • Open je mind
 • Pareer zelfkritiek en stimuleer je relativeringsvermogen

Neem de stuurknuppel van je leven en carrière weer in handen

We waren al een tijdje zo lekker aan het vliegen op automatische piloot. We hadden onze handen vrij om de toekomst te plannen. Toen belandden we in een storm van verandering, een pandemie, oorlog, een energiecrisis. Een paar luchtzakken verder proberen we intussen hardnekkig op die automatische piloot verder te vliegen, machinaal op zoek naar vertrouwde data en ijkpunten die steeds vaker ontbreken. De weerstand tegen verandering doet ons vrezen de stuurknuppel weer zelf in handen te nemen en ons leven, onze carrière, onze organisatie manueel en intuïtief te leiden.

Check in voor een dag vol inspiratie, enkel met handbagage.

Jullie crew bestaat uit Elke Geraerts, Erik Franck, Elke Smeets en Johan Terryn. Samen zorgen ze voor een aangename en tegelijk prikkelende vlucht. Je checkt uit met minstens 20 kilogram aan bagage vol inzichten om mee te nemen naar je organisatie en daar eigenaarschap en veerkracht bovenaan de agenda te plaatsen.

Het Nieuwe Nu
Prof. dr. Elke Geraerts; Purser van deze vlucht 

Elke Geraerts doet de aftrap van deze vlucht en schetst het “Nieuwe Nu”, een tijd waar veel uitdagingen zijn maar tegelijk ook vele opportuniteiten. Hoe kan je de mindset veranderen van individuen en organisaties, zodat zij zich voorbereiden om telkens opnieuw aan te passen en te resetten? Hoe verander je een automatische in een manuele piloot?

Als je niets verandert, verandert er niets
Prof. dr. Erik Franck, First Officer van deze vlucht 

In een complexe maatschappij worden je levensdoelen niet door een vriendelijke stewardess op een service trolley aangeboden. Elk van ons bezit een innerlijk kompas dat je kan leiden op je levensvlucht. Vraag is: hoe zet je de modus van de automatische piloot uit en vlieg je op je eigen kompas?

Erik Franck reikt je een denkkader en concrete houvast aan om je professionele (of privé) leven te (be)leven. Het gaat over je persoonlijke tocht, een weg van zelfleiderschap. Op deze weg vinden we vier haltes: zelfkennis, zelfbewustzijn, zelfcontrole, en zelfcompassie. Bij elk van deze haltes diept Erik uit wat ze betekenen, wat ze voor jou kunnen betekenen, en reikt hij concrete handvatten aan gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek om iets te veranderen. ‘Pilot has control.’

Tot Onze Grote Spijt (avant première)

Johan Terryn, Flight Engineer van deze vlucht

Voor zijn gelijknamige podcast sprak de theatermaker en auteur met aardig wat mensen over hun grote spijt. In zijn conference ontrafelt hij dat lastige gevoel, dat we allemaal kennen, maar niet te veel willen hebben. Tegen een teneur in van ‘nooit nergens spijt van’ ontdekt hij hoe spijt het meest ondergewaardeerde feedback mechanisme is op je leven. Dat het ervoor zorgt dat je op basis van keuzes uit het verleden betere opties kan zoeken voor de toekomst. Wie zijn spijt automatisch negeert, mist de feedback en ondergaat het leven. Daarom ontwikkelde de coach in Johan Terryn de systemische oefening van ‘het spijtverteringsstelsel’. Een manier om efficiënt met spijt om te gaan en de feedback te distilleren. Deze grappige, ontroerende en coachende conference krijg je in avant première te zien.

Een voorstelling die je tegelijk doet lachen en je confronteert met gevoelens die je al te makkelijk toegedekt laat. Johan slaagt er dan ook nog in om je spitsvondige en diepgaande handvatten te geven om spijt te verteren. Een show die blijft nazinderen en begeesteren! (Elke Geraerts)

Navigeren op de golven van verandering

Dr. Elke Smeets, Navigator van deze tocht 

Elke Smeets inspireert je om een modus te vinden waarmee je wendbaar navigeert op de golven van verandering. Je krijgt wetenschappelijk onderbouwde tools om psychologische flexibiliteit te ontwikkelen bij jezelf en je teamleden. Je leert hoe minder gebukt te gaan onder zelfkritiek en daardoor aangenamer reisgezelschap te zijn voor jezelf en anderen. Deze sessie zal je voorzien van het vertrouwen en de juiste handvatten om ook in niet perfecte omstandigheden verder te navigeren op een waardengerichte manier.

The crew

Elke Geraerts is CEO van Better Minds at Work en professor aan de Ugent. Daarnaast is Elke vooral bekend als keynote spreker en auteur (van onder andere Mentaal Kapitaal, Authentieke Intelligentie en De Mentale Reset).

Erik Franck is psycholoog en professor aan de Universiteit Antwerpen. Vanuit Better Minds at Work geeft hij coaching en lezingen in organisaties in binnen- en buitenland. Zijn eerstvolgende vlucht!? Die is naar Istanbul, waar hij leidinggevenden zal inspireren over coachend leiderschap.

Johan Terryn is spreker, acteur en coach. Hij is een gecertificeerd professional coach voor mediamensen, ondernemers en leidinggevenden.

Elke Smeets is doctor in de psychologie en docent positieve psychologie aan de Universiteit van Maastricht. Elke is internationaal erkend expert in de positieve psychologie en co-auteur van het boek Geluk & optimisme. Eén ding is zeker: tijdens haar sessie zal Elke je raken en inspireren en je aanzetten tot het hacken van je automatische piloot.

Prijs 

De prijs bedraagt €395. Prijzen zijn exclusief 21% btw.

Kom je met je team naar deze voorstelling? Ga voor een pakketprijs (minstens 5 tickets) voor €1.650 of voor een VIP formule (aparte tafel voor je team en allerlei extra voordelen) voor €2.250 voor 5 tickets.

Het nog te verschijnen boek van Johan Terryn “Tot onze grote spijt, waarom je spijt eerst moet omarmen voor je los kan laten” krijg je na afloop mee.

Datum

Maandag 25 september, inloop vanaf 9u30.
Einde voorzien rond 18 uur.

De locatie is makkelijk bereikbaar 
met het openbaar vervoer + parking dichtbij.

CC De Factorij

Adres : Willem Lambertstraat 10, 1930 Zaventem

Schrijf je hier in


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsacademy.com
03 297 32 23