MASTERCLASS: EEN UNIEKE MIX VAN MINDFULNESS, HARTCOHERENTIE EN NATUURCOACHING 

Inschrijven
DataProgrammaTrainer

Vertrekkende vanuit een helder kader en evidence based methodieken, gaan we ervaringsgericht aan de slag. De mix van oefeningen bieden je de gelegenheid om zelf te “voelen hoe het voelt”, zodat je kan uitmaken hoe je dit kan toepassen in jouw coachings.

Vanuit connectie met jezelf, naar connectie met elkaar, naar connectie met de natuur. Ruimte maken in je hoofd om helemaal in het moment te zijn en naar de essentie te gaan. Opmerkzaam zijn voor de wereld om je heen, waar we vaak niet meer bij stilstaan. Daarnaast ook ruimte en tijd om met elkaar te connecteren.

We werken ook letterlijk van binnen naar buiten. De ochtendsessie vindt plaats in de GR5 in Hasselt. Na de lunch trekken we naar het park dat een waaier van mogelijkheden biedt om de kracht van werken in en met de natuur te ervaren.

Je kiest voor een masterclass bij Better Minds Academy als je:

 • Jouw (coach)vaardigheden verder wil verdiepen.
 • Houdt van veel interactie en oefening (70% praktijk – 30% theorie).
 • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je op maat kan inzetten.
 • Van een kleine groep houdt: maximum 12 deelnemers.
 • Op zoek bent naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met insteek uit de positieve psychologie.
 • Groei belangrijk vindt, en van het voordeel wil genieten om van ervaren coaches feedback te krijgen.

Wat leer je ? 

 • Je leert je hoe jij jouw coachees vertrouwd kan maken met de signalen van hun lichaam door observaties (mindfulness).
 • Je leert gerichte ademhalingsoefeningen en wat het effect hiervan is op het stressresponssysteem en dat van jouw coachees (hartcoherentie).
 • Je leert hoe je jouw coachee kan meenemen in het proces van leading en pacing, en het effect te voelen van vertragen en versnellen zowel mentaal als fysiek.
 • Technieken om bewust, aandachtig, bedachtzaam en opmerkzaam te wandelen.
 • Werken met metaforen en beelden. Door associatie van beelden ontstaat er een link tussen wat je buiten ziet en van binnen voelt. Het onderbewuste wordt aangesproken wat je coachings effectiever maakt en verdieping biedt op belangrijke levensthema’s.
 • Oefeningen om in de natuur aan de slag te gaan met vragen rond persoonlijke ontwikkeling (doelen, dromen), balans, belemmeringen loslaten, loopbaanvragen, keuzes maken, …
 • Cyclische ontwikkeling in de natuur als inspiratie voor eigen groei.

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij als ervaren coach, trainer, of therapeut inzichten en technieken uit natuurcoaching, mindfulness en hartcoherentie integreren in jouw begeleidingen? Of wil je graag het effect hiervan ervaren voor jouw persoonlijke groei en welzijn?

Ervaren trainers/coaches Anja Van Nueten en Nele Lenaers combineren in deze masterclass inzichten en toepassingen vanuit hun achtergrond, opleidingen en ervaring met natuurcoaching, mindfulness en de kracht van ademen.

Bekijk hier het overzicht van onze masterclasses

Expert trainer

Nele Lenaers is als coach en trainer binnen het team van Bettermindsatwork vooral bezig met thema’s rond mentaal welzijn. Vanuit haar achtergrond als arts bekijkt ze de thema’s met een wetenschappelijke bril en vertaalt ze deze naar hands-on toepassingen. Zowel in haar trainingen als individuele coachings gebruikt zij elementen van mindfulness, hartcoherentie en evidence based tools rond stresshantering. Nele volgde professionele vormingen Mindfulness bij Edel Maex, één van de grondleggers van Mindfulness in België, en is opgeleid als hartcoherentiecoach.

Anja Van Nueten is als coach en trainer een vaste waarde binnen het Better Minds-team rond thema’s als mentale veerkracht, loopbaanbegeleiding, stress-management, en personal branding. Ze heeft vele coaching- en trainingsuren op de teller staan met diverse profielen uit verschillende sectoren. Anja volgde diverse opleidingen natuurcoaching en zet de technieken in om mensen te begeleiden met loopbaan- en levensvragen.

Prijs 

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €650. Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Gedeelde betaling is mogelijk in schijven. Contacteer ons om hierover af te stemmen.

We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn. Minimum aantal deelnemers = 6.

Data

Onze opleidingen vinden steeds plaats op prachtige, inspirerende plekken. We geloven er sterk in dat die artistieke plekken
jou een creatieve mindset zullen geven. Bovendien zijn ze ook goed bereikbaar van de snelweg, makkelijk bereikbaar
met het openbaar vervoer + parking voor de deur.

Hasselt (tweedaagse)

 • dinsdag 12 september 2023
 • dinsdag 3 oktober 2023

GR5
Adres: Langvennestraat 5, 3511 Hasselt

Schrijf je hier in


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsacademy.com
03 297 32 23