MASTERCLASS: EMOTIES OP DE WERKVLOER: BOOSHEID EN WAARDEN

Inschrijven
DataProgrammaTrainer

In organisaties met een emotionele bedrijfscultuur wordt er aandacht gegeven aan de emotioneel normen en waarden en de uiting daarvan. In een veilige context worden ze bespreekbaar gemaakt. Er zijn echter weinig organisaties die actief richting geven aan deze emotionele cultuur.

Emoties bepalen hoe mensen zich voelen en hoe ze samenwerken. Diverse onderzoeken tonen immers aan dat een emotionele cultuur grote invloed heeft op medewerkerstevredenheid, burn-out, prestaties, betrokkenheid, samenwerking. Daarom is het goed om er niet van weg te lopen van al die emoties op de werkvloer of er snel aan voorbij te gaan, zeker niet in deze snel veranderende wereld.

We bieden een masterclass parcour aan waarin we telkens gedurende 2 dagen inzoomen op een basisemoties. Want hoe kunnen we nu als coach, leidinggevende of HR-medewerker best omgaan met boosheid of agressie, angsten, verdriet en vreugde op de werkvloer? Tijdens dit Masterclass parcour reiken we u tools en methodieken aan om met emoties om te gaan.

Je kiest voor een masterclass bij Better Minds Academy als je:

 • Jouw (coach)vaardigheden verder wil verdiepen.
 • Houdt van veel interactie en oefening (70% praktijk – 30% theorie).
 • Een toolbox van methodieken en oefeningen wil die je op maat kan inzetten.
 • Van een kleine groep houdt: maximum 12 deelnemers.
 • Op zoek bent naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten, met insteek uit de positieve psychologie.
 • Groei belangrijk vindt, en van het voordeel wil genieten om van ervaren coaches feedback te krijgen.

Inhoud

Boosheid is vaak helpend om mensen op afstand te houden. Grenzen worden hiermee aangegeven. Waarden en normen worden aangeraakt. De vraag is: Wie of wat willen ze op afstand houden? Welke ander emoties wordt onderdrukt? Welke waarden en normen werden overschreden? Op welke pijnlijke plek werd er getrapt?

Er kunnen tal van redenen zijn waarom mensen of teams boosheid ervaren. Botsende persoonlijkheden, een toxische cultuur, privéproblemen, werkdruk, een narcistische leidinggevende, pestgedrag… De één reageert door zich terug te trekken of af te sluiten, de ander zoekt het conflict. Hoe dan ook: altijd liggen emoties aan de basis van de spanning, en dus ook van de oplossing. Door de boosheid te onderzoeken en een plaats te geven komen we een moment van ontlading en dat is essentieel om weer goed te kunnen functioneren en weer verder naar de toekomst te kijken.

Voor wie is deze opleiding?

Ben jij op zoek naar tools om cliënten of medewerkers die kampen zowel passief of agressieve boosheid tot gedragsverandering te krijgen? Schrijf je dan in en ontdek hoe deze MASTERCLASS BOOSHEID EN WAARDEN je hiermee kan helpen.

In deze masterclass wordt je bewust dat boosheid gaat over het in contact staan met je kernwaarden en het over grenzen gaan.

 • Je leert stil te staan bij deze primaire emoties en deze emotie te plaatsen op de agressiecurve en de juiste interventies hierbij uit te voeren.
 • Je leert de coachee of medewerker zijn boosheid te laten uiten en hierover te reflecteren zonder er zelf bang voor te zijn.
 • Je leert verbale interventiemethode uit Life Space Crisis intervention-methodiek. Dit om crisissituaties om te buigen tot leermomenten
 • Je leert verschillende soorten agressoren kennen en hoe je hun kan begeleiden en wat je hun kan aanleren.
 • Je leert je coachee of medewerker zijn eigen gedrag en emoties te reguleren, eigen waarde te vergroten.
Bekijk hier het overzicht van onze masterclasses

Expert trainer

Johnny Weustenraed is Psychotherapeut in de Interactionele Vorming en Professionele Coach. Hij begeleidt al jaren cliënten met allerlei emotionele vraagstukken. Ook begeleidt hij managers en leidinggevenden, in diverse organisaties, hoe hij emoties in het team als een bron van informatie en kracht kunnen aanschouwen. Hij is jaren actie geweest binnen de expertisecel ACHT (Agressie en Conflict Hantering) en geeft les aan de University College Leuven-Limburg. Zijn aanpak is praktisch, efficiënt, spontaan en doelgericht, met concrete feedback en de nodige humor.

Prijs 

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €…… We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.
Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.
Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund

Data

Onze opleidingen vinden steeds plaats op prachtige, inspirerende plekken. We geloven er sterk in dat die artistieke plekken
jou een creatieve mindset zullen geven. Bovendien zijn ze ook goed bereikbaar van de snelweg, makkelijk bereikbaar
met het openbaar vervoer + parking voor de deur.

Wijnegem (Antwerpen)

 • 23 oktober van 9u30-16u30.

De Kanaal site van Axel Vervoordt.
Adres: Stokerijstraat 17, 2110 Wijnegem.

Schrijf je hier in


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Contacteer ons voor meer info


info@bettermindsacademy.com
03 297 32 23