Opleiding volgen? Check jouw opleidingstegoed! | Better Minds Academy

Claim je opleidingstegoed en ontwikkel jezelf

Levenslang leren is al lang geen holle leus meer. Gelukkig maar! Met een carrière van zo’n 40 jaar voor de boeg wil je geen one-trick-pony zijn of blijven.
Aan kwalitatieve, professionele opleidingen hangt een prijskaartje. Goed nieuws: de Vlaamse Overheid geeft je een duwtje in de rug met het opleidingstegoed.

Wat houdt het Opleidingstegoed in?

De Vlaamse overheid stimuleert haar burgers om zich te ontwikkelen. Daar maakt ze tijd en middelen voor vrij: het Opleidingstegoed. Momenteel bestaat dat uit 4 maatregelen:

  1. Vlaams opleidingsverlof
  2. Opleidingscheques
  3. Vlaams opleidingskrediet voor werknemers uit de privésector en voor werknemers uit de socialprofitsector
  4. Vlaams zorgkrediet met motief opleiding voor publieke sector

➡️ Check jouw persoonlijke opleidingstegoed in Mijn Burgerprofiel en neem je loopbaan in handen!

Wie heeft recht op opleidingstegoed?

Elke werknemer die tewerkgesteld in is Vlaanderen en die een opleiding of bijscholing wil volgen. De opleiding moet wel opgenomen zijn in de opleidingsdatabank.

Welke Better Minds Academy opleidingen komen in aanmerking?

Basisopleiding Coach:
Mensen willen leren, groeien en zichzelf ontplooien. Dat is niet alleen een natuurlijk gegeven maar ook een noodzaak in onze veeleisende maatschappij. Een coach helpt hen hierbij.

Coachen is een wetenschappelijk onderbouwde en beproefde manier om mensen interactief te begeleiden naar meer zelfbewustzijn en groei.

Deze 6-daagse basisopleiding tot coach richt zich naar professionals die een krachtige skills set willen ontwikkelen om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Veerkracht coachopleiding (stress & burn-out coach):
Alsmaar meer mensen vallen uit door overmatige stress of belanden in een burn-out. Veerkracht-coaching wordt wetenschappelijk erkend als een effectieve aanpak ter preventie en behandeling van (werk)stress.

Deze 6-daagse opleiding is gericht op professionals die coaching willen inzetten als een krachtig instrument om het mentaal kapitaal van mensen en organisaties te versterken.

Je verdiept je in de kenmerken en oorzaken van stress. Van daaruit leer je methodieken aan waarmee je mensen coacht richting een veerkrachtiger leven. Je leert tegenslag omzetten in positieve energie. En ontdekt hoe je cliënten aanzet tot duurzame gedragsverandering en balans. Zo geef je hen niet alleen meer veerkracht, maar ook meer slagkracht.

Loopbaancoach:
Ieders loopbaan is voortdurend in beweging. We willen zinvol werk dat ons energie en voldoening schenkt. Dat evolueert mee met onze thuissituatie, leeftijd en veranderende interesses en prioriteiten. Een steeds grotere groep mensen is dus op zoek naar loopbaanbegeleiding. Zowel binnen als buiten de organisatie.

Organisatiecoach:
In de opleiding tot organisatiecoach leer je veranderingen in organisaties begeleiden. Organisatie- en coachexperts dompelen je onder in ’the art of coaching’ in organisaties. Jouw leermanager volgt jouw proces van nabij op. Je neemt ook deel aan 2 intervisiedagen. Daarin staat professioneel leren aan de hand van casuïstiek centraal. Zo maak je kennis met de praktijk.

We bouwen jouw expertise op de fundamenten van organisatiekunde: deep democracy, sociotechniek, agile leiderschap, sociocratie, …

Bekijk alle opleidingen bij Better Minds Academy