Goed omringd: een inspirerende werk- en leeromgeving | Better Minds Academy

Een inspirerende omgeving stimu-leert!

Het welbevinden van mensen is waar het allemaal om gaat in de wereld van mentaal welzijn. Coaches helpen mensen omgaan met de uitdagingen van het leven. Maar wat we vaak over het hoofd zien, is de impact van de fysieke omgeving waarin ze werken. Of opleidingen volgen. Een fijne omgeving is een belangrijke bron van inspiratie, motivatie en energie voor (aspirant-)coaches.

Je omgeving beïnvloedt je gemoedstoestand

De omgeving waarin we ons bevinden, heeft een directe invloed op ons humeur. Een mooie werkomgeving kan je stemming positief beïnvloeden. Denk aan: voldoende natuurlijk licht, aangename kleuren, fijne decoratie en netheid. Zo’n omgeving draagt bij aan je mentale gezondheid en welzijn.Wat op zijn beurt kan leiden tot betere prestaties in je werk of studie.

😌 Creëer een rustgevende sfeer

Coaches werken vaak met cliënten die stress, angst en andere fricties ervaren. De werkomgeving moet dus rust en kalmte uitstralen. Een fijne omgeving kan cliënten helpen zich meer op hun gemak te voelen. En sneller een vertrouwensband met hun coach op te bouwen. Rustgevende kleuren, comfortabele meubels en goed geplaatste planten dragen bij aan een kalme en gastvrije sfeer.

💡Stimuleer creativiteit en inspiratie

Coaches helpen hun coachees om creatieve oplossingen te bedenken. Een inspirerende werkomgeving stimuleert de creativiteit van beiden. Mooie kunst aan de muur, interessante boeken en een goed geordende werkruimte triggeren nieuwe benaderingen en inzichten.

🧲 Trek cliënten aan

Een mooie werkomgeving kan ook een krachtig marketinginstrument zijn. Coachees voelen zich vaak aangetrokken tot praktijken die een aantrekkelijke uitstraling hebben. Zien de ontvangstruimte en de werkkamers er mooi uit? Dat helpt om potentiële cliënten overtuigen om voor jouw praktijk te kiezen.

🧘‍♀️Werk aan je eigen welzijn

Een mooie werkomgeving komt niet alleen de coachees ten goede. Ook de coach zelf vaart er wel bij. Een prettige omgeving draagt bij aan de motivatie en tevredenheid van de coach. Het helpt stress reduceren en vergroot het werkplezier.

Een fijne leeromgeving stimu-leert!

🧐 Creatief én kritisch

Een aangename leeromgeving bevordert een positieve, effectieve en duurzame leerervaring. Zo moedigt de leeromgeving creativiteit en kritisch denken aan. Cursisten voelen zich vrij om vragen te stellen, ideeën te delen en nieuwe benaderingen te verkennen.

🗣️ Let’s go social

Een fijne leeromgeving stimuleert ook positieve sociale interacties. Tussen de cursisten en ook met de trainers. Zo ontwikkelen cursisten hun sociale vaardigheden en vergroot het gemeenschapsgevoel.

🧠 Lekker blijven hangen

Ten slotte zorgt een fijn leerkader voor beter begrip en retentie. Voelen cursisten zich comfortabel? Dan voelen ze zich sneller betrokken bij en geïnteresseerd in de leerstof. Met vaak een beter begrip van het materiaal en een langdurige retentie van kennis tot gevolg.

👀 I-candy bij Better Minds Academy

Redenen te over dus waarom wij bij Better Mind at Work kiezen voor prachtige, inspirerende locaties. Vanaf december is het idyllische Bleyckhof in Ranst het decor van onze coachopleidingen in het Antwerpse. Het hele kasteeltje én de omliggende parktuin zijn de hele dag exclusief het terrein van onze cursisten en trainers.
De ‘boho’-decoratie zorgt voor een gemoedelijke, huislijke sfeer. Waarin jij als apirant-coach helemaal jezelf kan zijn, tot rust komt en tegelijk heel veel leert.
Heerlijke én leerrijke me-time dus. Dat is waar Better Minds Academy voor staat!

Lees ook het artikel van onze CEO Elke Geraerts over het belang van een breinvriendelijke werkplek.

En droom alvast even mee: