Coach worden | Better Minds Academy

Kies voor een kwalitatieve coachopleiding

Coach worden bij Better Minds Academy

 

De snel veranderende wereld waarin we leven, stelt steeds complexer eisen. Persoonlijke ontwikkeling, carrière, gezondheid en welzijn, balans vinden…
Er is ontzettend veel advies.
En er zijn nog meer meningen.
Velen zien door het bos de bomen niet meer. Ze zoeken naar ondersteuning en begeleiding van deskundigen.

Coach worden is niet alleen een carrièreoptie. Anderen helpen groeien en gedijen, is een levenskeuze. Als coach ervaar je voldoening, ontwikkel je jezelf en werk je mee aan positieve verandering in de wereld.

Overweeg je om coach te worden? Kies voor een degelijke opleiding! Dit boeiende beroep brengt heel wat uitdagingen en kansen met zich mee. Een kwalitatieve coachopleiding bereidt je hierop grondig voor.

Hier zijn alvast 7 goeie redenen om coach te worden:

 1. Coachen is niet zomaar een baan

  Het is een roeping. Wil je mensen helpen groeien en hun doelen bereiken? Ben je een goeie luisteraar? Van nature empathisch en communicatief? Dan haal je vast voldoening uit het ondersteunen van anderen.

 2. Groeiende vraag naar coaching

  In onze snelle samenleving neemt de vraag naar coaching toe. De lat ligt hoog en we willen allemaal het maximum halen uit ons leven. Tegelijk worden we geconfronteerd met complexe uitdagingen. Een gekwalificeerd coach helpt je je doelen helder stellen en bereiken. Denk aan loopbaancoaching, levenscoaching, gezondheidscoaching, veerkrachtcoaching of sportcoaching.

 3. Ontwikkel jezelf als persoon

  Als coach-in-spe maak je een hele transformatie door. Toch als je kiest voor een kwalitatieve opleiding. Die heeft een diepgaand effect op je eigen ontwikkeling. Een goede coachopleiding vereist reflectie, zelfbewustzijn en sterke communicatieve vaardigheden. Bovendien leer je als coach vaak net zoveel van je coachees als zij van jou. Zo is levenslang leren haast inherent aan je job als coach.

 4. Kies voor vrijheid en autonomie

  De zin om coach te worden, moet in eerste instantie van binnen komen. Daarnaast kan het ook een waardevolle bron van inkomsten zijn. Veel coaches bouwen een rendabele carrière op in hoofd- of bijberoep. Bied je diensten aan aan particulieren, bedrijven of organisaties. Als zelfstandig ondernemer bepaal je je eigen tarieven en werkschema. Dat maakt dat je als coach veel vrijheid en autonomie ervaart in je loopbaan. Twee krachtige troeven voor werkgeluk.

 5. Maak het verschil

  Coaching is een krachtig middel om positieve verandering in de samenleving te bevorderen. Door mensen te helpen hun doelen te bereiken, draag je bij aan een gezondere en gelukkigere samenleving. Zo help je mensen obstakels in hun leven te overwinnen. Of ondersteun je organisaties die streven naar sociale verandering en verbetering.

 6. Bouw expertise op

  Door te coachen, bouw je expertise op in een specifiek gebied. Of het nu gaat om gezondheid, leiderschap, loopbaanontwikkeling of mentaal welzijn. Of spits je toe op een bepaalde doelgroep. Word bijvoorbeeld kinderen- en jongeren veerkrachtcoach. Zo help je jonge mensen om zich beter te voelen op school, thuis en in sociale situaties.

 7. Ontwikkel waardevolle vaardigheden

  Alle vaardigheden die je leert tijdens je opleiding zijn betekenisvol in je eigen leven.
  Coachingvaardigheden zoals:
  + effectief communiceren
  + actief luisteren,
  + empathie
  + probleemoplossend denken
  zijn niet alleen nuttig in coaching. Het zijn ook belangrijke leefsleutels in je persoonlijke relaties en professionele situaties.

Waarom coach worden bij Better Minds Academy?

➡️ Kwaliteit & deskundigheid

Onze opleidingen worden gegeven door zeer ervaren en degelijk opgeleide professionals. Ze hebben allemaal een achtergrond als psycholoog en runnen al jaren een succesvolle coachingpraktijk. De meesten van hen hebben ook bedrijfservaring en geven les als (gast)docent aan hogescholen.

➡️ Internationale coachcompetenties

Tijdens je opleiding bij Better Minds Academy leer je de juiste coachcompetenties aan. Onze opleiding voldoet aan de internationale standaarden voor kwalitatieve coaching. Zo ontwikkel je een effectieve, professionele toolkit om doelgericht te coachen.

➡️ Positieve psychologie en wetenschap

Onze aanpak vertrekt vanuit de positieve psychologie. Onze oprichter, mentaal welzijnsexpert Elke Geraerts, ziet het als haar missie om wetenschappelijke inzichten te vertalen naar frisse, day-to-day oplossingen. Deze filosofie zit diep ingebakken in al onze cursussen.

➡️ Small & beautiful

We houden onze groepen bewust klein. Zo krijg je als cursist maximale persoonlijke begeleiding en feedback. Onze trainers vinden het belangrijk om een persoonlijke band op te bouwen met jou als cursist. Zo helpen ze jouw eigen coachingstijl te ontdekken en ontwikkelen.

Bij Better Minds Academy hechten we ook belang aan het kader waarin je je opleiding volgt.
We kiezen voor inspirerende locaties waar je je goed voelt en met plezier vertoeft. Zo creëren we de uitgelezen leeromgeving voor jou als cursist. ’s Middags verwennen we je met een lekkere, gezonde lunch.

Lees er meer over in onze blog: https://bettermindsacademy.com/blog/goed-omringd-een-inspirerende-werk-en-leeromgeving

Ervaar het zelf!
👉 Schrijf je in voor de online proeverij op woensdag 8/11.
En krijg alle info en een voorproefje van je coachopleiding.

Vind meer info over jouw coachopleiding.